ФИФА отнема 15 точки от актива на ЦСКА

 ФИФА отнема 15 точки от актива на ЦСКА

ФИФА е разпоредила БФС да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА заради три загубени дела, обяви изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов.

Ако от българската централа не изпълнят разпоредбата на световната футболна федерация, БФС ще бъде глобен, а всички национални отбори ще бъдат извадени от международните първенства и турнири.По думите на Попов независимо от присъствието на ЦСКА в аматьорския футбол дълговете си стоят, а взетите решения могат да бъдат приложени. „ФИФА е създала механизъм за бързо изплащане на дългове в това футболно семейство – футболисти, треньори, агенти на играчи и т.н.“Той уточни, че срещу ЦСКА във ФИФА са заведени двуцифрен брой дела. Три вече са загубени и изискват отнемането на 15 точки. По шест се отнемат по казуси кум агентите Лоик Бенсаид и Сокена Бенжалюн, а още три са за дело на Хоаким Уриарте. ЦСКА е осъден да плати 150 хил. евро по тези три дела.От своя страна заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев обяви, че родната централа очаква решението на ФИФА относно казуса с ЦСКА. Едва тогава от БФС ще решат какви действия да предприемат спрямо „червените“.
„За това сме изпратили придружаващо писмо към ФИФА, защото те трябва да кажат какво се случва с клубовете, обявени в несъстоятелност. Там има един текст, според който клуб, обявен в несъстоятелност, процедурите могат да бъдат спрени. Но това го няма в съдебната практика. Сещам се за един подобен случай – със Сампдория преди 5 години. Тогава ФИФА казва, че не се занимава със случаи с клубове, които фалират. КАС обаче постановява тези пари да бъдат платени“, коментира Колев.

„Какво точно ще отговори ФИФА на нашето писмо, точно не мога да кажа. Има вакуум между ФИФА и местните законодателства. И нашата ситуации не е много лесна. Чакаме ФИФА да ни отговори“, сподели още Павел Колев.

standartnews.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *