Хотелиерите от Велинград поискаха спешно почистване на дефилето

 Хотелиерите от Велинград поискаха спешно почистване на дефилето

Дни ни делят от коледно-новогодишните празници – времето за почивка и пътувания. От туристическия бранш в източните Родопи обаче сигнализират за проблем. Пътят, водещ до СПА столицата на България и Балканите и още туристически места, е осеян с боклуци. Хотелиерите настояват за незабавното им почистване.

Тези гледки по пътя провокирали многобройни оплаквания от страна на гостите на хотелите в региона, твърдят от сдружението на на хотелиерите и ресторантьорите “Велинград и Западни Родопи”. В писмото си до Агенция “Пътна инфраструктура” те посочват още, че на няколко места по пътя Варвара – Велинград са започнали да се оформят сметища, които при липса на бързи мерки, има реална опасност да се разраснат още повече.

От туристическия бранш посочват също, че по натовареното от движение планинско дефиле не са почистени треви, бурени и храсти в близост до пътното платно, които на определени места дори скриват мантинелата, както и пътните знаци, създавайки предпоставки за катастрофи и дори за възникване на пожари.

Ресторантьори и хотелиери се надяват на бързи и адекватни действия и мерки преди коледно – новогодишните празници, по време на които Велинград традиционно е пълен, а трафикът и рискът от катастрофи е силно завишен.

Потърсихме коментар от страна на Агенция “Пътна инфраструктура”. Оттам ни отговориха, че Областно пътно управление – Пазарджик е възложило почистване на твърди битови отпадъци и съдове за смет на крайпътните отбивки по пътя, като срокът за това е до средата на декември.

репортаж на Телемедиа

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *