Храната поскъпна с 50%, а заплатите – само с 5%

 Храната поскъпна с 50%, а заплатите – само с 5%

Докато работници от най-големия синдикат КНСБ, учени, полицаи, лекари, учители и други протестират с мечтите си да получат повишение на заплатите от 15-25% (което в масовия случай се изразява в повишаване на заплащането за труд с около 100лв на месец) получават обещания за повишаване на заплатите с 5%.

На всичкото отгоре цените на хранителните продукти са в процес на повишение. Продукти като яйцата и маслото са поскъпнали почти двойно – 80-100%

Други продукти като брашно, кафе, варива и други до момента са поскъпнали между 25 и 50%, всеки момент се очакват и по-големи поскъпвания на тези цени.

Освен това тихомълком, без медиите да ни уведомят получихме повишаване цената на електроенергията, като сметките за ноември се очаква да са с 30% по-високи от сметките за ток от миналата година за същия месец, въпреки че прогнозите показват по-високи температури за тази година в сравнение с предишната.

За цялата 2017г. общо има повишаване на:

Потребителските цени с 54%.

Заплатите с 10%.

На фона на видимото повишените на потребителски цени, държавата отрича нивата на инфлация, приспадайки към тях понижаването на цените на технологиите и новите автомобили, пише БЛИЦ.

Всичко това показва, че средностатистическият българин, който не си купува нова кола е обеднял с близо 44% през 2017г.

 

dunavmost.com

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: