Цветанов: Полицейските протести са спонтанни

 Цветанов: Полицейските протести са спонтанни

Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов заяви, че според него полицейските протести в страната са спонтанни. Това стана ясно от отговор на въпроса дали протестите са умишлено организирани, за да свалят вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова от поста и или за да се върви към предсрочни избори. „Премиерът е човекът, който винаги се намесва в последната фаза при взимане на решения. Протестите според мен са спонтанни. Грешно е в обществото да противопоставяме една съсловна част в обществото на друга“, заяви Цветанов.

Според него има нарушена комуникация между ръководството и синдикатите на Министерството на вътрешните работи. „Всяка стъпка, която се прави трябва да бъде обсъждана. Всеки законопроект, който се качва, трябва да бъде публикуван в рамките на 14 дни, за да бъде обсъждан“, каза в студиото на Нова телевизия Цветанов.

Той категорично отрече да е запознат с решението на кабинета и каза, че е разбрал за него от масовите протести. „Във вътрешната комисия има и други въпроси, който в момента обсъждаме“, допълни още той. Цветанов подчерта, че трябва да има диалог и реално решение, което да е в интерес на дадените експерти, които са в тези организации, за да може да се върви напред.

„Финансовият министър иска да си върже бюджета и той прави това, за което има възможност, за да не расте дефицитът на държавата. Имал съм много разговори и конфликти с Дянков, когато бях министър на вътрешните работи. Грешна е философията да противопоставяме една организация на обществото. Служителите от сектора за сигурност са като скачени съдове“, добави още той.

Според Цветанов социалните придобивки за служителите в МВР, всъщност са компенсации, защото когато те постъпват на работа, имат определени ограничения като това да бъдат винаги на разположение, да са длъжни да предупреждават, ако пътуват извън страната, да са в отсъствие в семейството и т.н. „Трябва да се отнасяме с определеното уважение към тези служители. Присъствал съм на погребения на служители и знам какво преживяват семействата“, добави Цветан Цветанов.“Премиерът е човек, излязал от сектора за сигурност и щом се сложат фактите на масата той ще вземе правилното решение“, убеден е Цветанов.standartnews.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *