Цветан Цветанов в Кръстава: Най-важното е стабилно управление

 Цветан Цветанов в Кръстава: Най-важното е стабилно управление

Държавата ще отстоява обществения интерес за мината за добив на волфрам, заяви Цветанов в Кръстава.

Тази среща я правим след избори, за голямо съжаление политиците в България забравят след избори. Когато има политическа воля ще положим усилия да решим проблема с пътя, каза още Цветан Цветанов пред жителите на Кръстава, които поскаха от него съдействие за ремонт на пътя от Велинград. Пътят сега е част от горския форнд ,трябва да се извади от там . 12 километра са асфалтирани и още толкова не са.

Трябва да се възползваме от европейската солидарност,когато пътят бъде прехвърлен към общината. Отпуснахме 50 000 лева от държавния бюджет за пътя до Крастава. Допълнително община Велинград ще дофинансира, каза още Цветанов. Той обеща до края на мандата на ГЕРБ да бъде готов пътя.

Поблемът с мината е голям, бе категоричен председателят на ПГ на ГЕРБ . Концесията е от 2009. В момента полагаме максимални усилия този прекрасен район да се запази. Ако има мина няма да има туризъм във Велинград.

Последиците ще са големи и за горския фонд и за земеделието, допъклни още той. Цветан Цветанов бе категоричен: Държавата ще отстоява обществения интерес. Няма цена когато ти съсипваш живота на местните хора. Затова аз съм благодарен на министър Нено Димов, че прие присърце проблема, както и на кмета на Велинград Костадин Коев. Ще се съобразим с вашата воля , с волята на жителите на Велинград и с волята на инвеститорите в туризма в региона.

pzdnes.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *