Честване 108 години от Независимостта на България

В 11.00 часа пред сградата на Община Велинград празничен молебен за благоденствие на България отслужиха отец Иван, отец Антон и отец Ангел- от трите Велинградски църкви. С тържествена церемония по издигане на трите флага- Националният трибагреник, знамето на Велинград и на Европейския съюз, бе отбелязана 108 годишнината от Независимостта на България.
„Нека всички ние черпим вдъхновение и бъдем горди от безценното историческо дело на нашите предци“, каза в словото си кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.
На празника присъстваха председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-председателят Ирина Шумарова, зам.- кметът Светла Томова, зам.-кметът Сегрей Кичиков, общински съветници и служители на общинска администрация. Получен бе поздравителен адрес от народния представител Димитър Гечев.
Празничната програмата продължи с парад-дефиле на Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий 1893” с диригент Димитър Лазаров и ръководител мажоретен състав Биляна Масларова и благотворителен концерт под мотото „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца“ , който се проведе на площад „Николай Гяуров“. Средствата, който ще се съберат, са за шест годишната Каролина Гогова, страдаща от детска церебрална парализа.
В празничната програма се включиха танцова формация от с. Дивотино, както и Сорина Богомилова и Радостина Йовкова- солистки от Национален Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, които със своите приказни гласове огласиха центъра на курортния град.

horo kmet-and-ansamble ansamble-02 ansamble

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: