Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Шампионка по тенис тренира във Велинград
novini Uncategorized

Шампионка по тенис тренира във Велинград

Многократната медалистка и шампионка по тенис на маса от държавни първенства и международни турнири Мария Богоева тренира в момента във Велинград. Младата 21-годишна надежда е продукт на силната школа на Панагюрище, където от 10-годишна възраст започва подготовка в СК “Панагюрище”. Неин треньор и откривател е Борис Влахов, под чиито тренировки Мария бързо напредва и резултатите не закъсняват. На 11-годишна възраст идва и първият златен медал в нейната възрастова група.
На 15 години, след поредица от успешни изяви, състезателката вече е част от националния отбор на България за девойки. Става държавна шампионка за девойки и печели общо 46 медала от силни международни турнири и Балканиади в Турция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Чехия, Унгария, Словения, Словакия и Румъния.
За отлично представяне на европейското първенство през 2005 г. Мария е изпратена на едномесечен лагер в родината на този спорт – Китай, където надеждата на България има възможност да обмени опит с водещите състезателки в тениса на маса. Постепенно успехите на тенисистката я изпращат и при състезанията за жени, където нейният напредък е видим от всички специалисти, които и предвещават сериозно бъдеще. За съжаление през 2007 г., по време на участие на републиканското първенство за жени, Мария получава тежка контузия на ръката, която я вади за дълго от професионалните състезания. След 3-годишно отсъствие и лечение в момента състезателката от няколко месеца тренира във Велинград, в спортния салон на СОУ “Васил Левски”, където заедно с местни любители на този спорт се опитва да възвърне старата си форма. Освен за личната си подготовка състезателката намира време и да подготвя ученици от училището, които все по-често проявят интерес към този спорт. Мария и нейните колеги изказват своята благодарност към директора на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов за осигурената възможност да ползват спортния салон към училището.
Темпо

Related posts

Двама братя набиха кмета на Костандово

Безработицата в Пазарджишка област през ноември е с 2.6% по-висока от средната за страната, покачването продължава втори пореден месец

ЕВН отговаря на нашето запитване! Ето и отговора.