Шампионка по тенис тренира във Велинград

Многократната медалистка и шампионка по тенис на маса от държавни първенства и международни турнири Мария Богоева тренира в момента във Велинград. Младата 21-годишна надежда е продукт на силната школа на Панагюрище, където от 10-годишна възраст започва подготовка в СК “Панагюрище”. Неин треньор и откривател е Борис Влахов, под чиито тренировки Мария бързо напредва и резултатите не закъсняват. На 11-годишна възраст идва и първият златен медал в нейната възрастова група.
На 15 години, след поредица от успешни изяви, състезателката вече е част от националния отбор на България за девойки. Става държавна шампионка за девойки и печели общо 46 медала от силни международни турнири и Балканиади в Турция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Чехия, Унгария, Словения, Словакия и Румъния.
За отлично представяне на европейското първенство през 2005 г. Мария е изпратена на едномесечен лагер в родината на този спорт – Китай, където надеждата на България има възможност да обмени опит с водещите състезателки в тениса на маса. Постепенно успехите на тенисистката я изпращат и при състезанията за жени, където нейният напредък е видим от всички специалисти, които и предвещават сериозно бъдеще. За съжаление през 2007 г., по време на участие на републиканското първенство за жени, Мария получава тежка контузия на ръката, която я вади за дълго от професионалните състезания. След 3-годишно отсъствие и лечение в момента състезателката от няколко месеца тренира във Велинград, в спортния салон на СОУ “Васил Левски”, където заедно с местни любители на този спорт се опитва да възвърне старата си форма. Освен за личната си подготовка състезателката намира време и да подготвя ученици от училището, които все по-често проявят интерес към този спорт. Мария и нейните колеги изказват своята благодарност към директора на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов за осигурената възможност да ползват спортния салон към училището.
Темпо