Акад. Титянова с NATIONAL MEDICAL AWARDS 2018 за принос в медицинското образование

 Акад. Титянова с NATIONAL MEDICAL AWARDS 2018 за принос в медицинското образование

Светилата на родната медицина с награди на 15 май

Поредно признание  ще получи   акад. проф. Екатерина Титянова д.м.н.  от четвъртата церемония за Националните Медицински награди на 15 май в балната зала на хотел   РREMIER BEST WESTERN в София.

Само месец, след като БЧК й връчи отличие за хуманитарна дейност в полза на обществото, за проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманната същност на Червения кръст,  акад. Титянова ще получи ново отличие – този път за нейната образователна дейност, съобщава ВИП Комюникейшън.

Ръководителят на Клиника „Функционална диагностика на нервната система“ във ВМА – проф. Титянова, е номинирана като председател на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ), създадена през 2005 г. по нейна инициатива по подобие на Европейското дружество по невросонология и мозъчна хемодинамика.

Над десетилетие акад. Титянова създава и утвърждава българска школа, а Асоциацията се налага като водеща организация в обучението на кадрите в областта на невросонологията в цялата страна. БАНМХ се превърна в лидер за въвеждане на световни стандарти в диагностичния и терапевтичен ултразвук в неврологията.
Тя е организатор и домакин на 16-я Световен форум по невросонология и на регионални курсове на обучение на Европейската академия по неврология, които дават възможност за повишаване на квалификацията и за обмен на челен опит в специалността.
Асоцацията подпомага дейността на кръжока по неврология към МФ на СУ „Св. Климент Охридски“, където акад. Титянова е ръководител на катедра „Неврология, психиатрия, физиотерапия и рехабилитация, превантивна медицина и обществено здраве“ към Медицински факултет. Така студентите се стимулират да  специализират и работят в България и да участват в национални и международни форуми, където могат да получат стипендии и награди.
Чрез създаване на Балканска секция по невросонология, включваща невролози от Сърбия, Македония, Хърватия, Грузия и др. Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика се превръща във водещ партньор в международни проекти, какъвто е проектът по програмата „Младежта в действие“ на Европейската комисия. Дейността на асоциацията е високо оценена от Европейското дружество по невросонология и мозъчна хемодинамика, от Световната група по невросонология към Световната федерация по неврология и Европейската академия по неврология, утвърди се като партньор на държавните институции и сходни неправителствени организации.

Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика е авторитетна неправителствена научна организация, създадена през 2005 г. Тя налага политика на непрекъснато обучение и професионално издигане на своите членове и предлага на българското здравеопазване високо квалифициран и европейски сертифициран човешки ресурс в областта на ултразвуковата диагностика на нервната система в цялата страна. Организатор и домакин е на 16-я Световен форум по невросонология и на регионални обучителни курсове на Европейската академия по неврология.
Асоциацията е водеща във въвеждането на световните стандарти в ултразвуковата диагностика на нервната система и терапевтичния ултразвук в неврологията у нас. Тя издава двуезично (българо-английско) периодично научно списание “Невросонология и мозъчна хемодинамика” и има собствени страници в интернет (www.neurosonology-bg.com) и уикипедия (www.bg.wikipedia.org).

С рекордни три номинации е най-голямата болнична група у нас – Аджибадем Сити Клиник. Онкологичният център на болницата получи и специална номинация от партньора на събитието –  Националната Пациентска Орагнизация, за Инвестиции в психосоциалната подкрепа.

Номинациите за Националните медицински награди 2018 са направени от браншови организации, ресорни медии и журналисти. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.

Партньори на конкурса са Български Лекарски Съюз, Националната Пациентска Орагнизация и Българският Фармацевтичен Съюз.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *