Благой Рагин: ”Велинград е обречен да успее!”

 Благой Рагин: ”Велинград е обречен да успее!”

Генералния секретар на Балканския алианс на хотелиерските асоциации /BAHA/ г-н Бранко Кривокапич посети Велинград и гостува на кмета д-р Костадин Коев. Той бе придружаван от г-н Благой Рагин – Пожизнен председател на BAHA и Почетен председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.
Преди 10 години именно г-н Кривокапич връчва на г-н Златко Златанов приза СПА столица на Балканите. Той поздрави д-р Коев за усилията, които полага, за да промени облика на Велинград и да го направи още по-привлекателно място за туристите и гражданите му.
„Мисията на Балканския алианс е да обединява Балканите чрез туризма, като от историята правим култура и така показваме на всички, че сме силни, когато сме заедно!”, каза г-н Кривокапич и допълни:” Горди сме, че тези наши цели се приеха и от политиците, които усилено работят за обединени, силни и стабилни Западни Балкани.”
Г-н Благой Рагин каза, че Велинград е направил истинска СПА революция, започвайки с 5 хотела преди 30 години, а днес техният брой вече е 118. „Велинград е обречен да успее! Петзвездните хотели в почти тримилионния Белград са само 5, а Велинград има 7.”, каза г-н Рагин. Гостите отправиха покана към Кмета на Общината да посети гр.Палич на 27 септември /Международния ден на туризма/, когато ще се проведе годишната конференция на Алианса, като идеята е туристическа дестинация Велинград да бъде представена и да кандидатства за домакинство през 2019 г.
„Зад вас стоят 11 държави, които ви подкрепят, а от BAHA смятаме, че Велинград е мястото, което трябва да стане СПА столицата на Европа.”, каза г-н Благой Рагин.
Кмета д-р Коев изрази задоволството си от съвместната работа със „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” и благодари на неговия „двигател” г-н Златко Златанов. Екипът на сръбската държавна телевизия, който придружаваше гостите ще заснеме филм за Велинград.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *