Близо 100 на ролкови кънки от Юндола до Белмекен

Точно в 10 часа на 15 август с изстрел на пушка в центъра на курорта Юндола бе даден старт на тазгодишното лятно състезание с ролкови ски за Купа “Сивен”. 30 мъже и 20 жени изминаха 19-километровата дистанция до Белмекен, близо 40 деца и юноши преминаха разстояния от 5 до 9 километра, а сред участниците бяха и 7 ветерани. Наред с българските състезатели се включиха и голяма група скиори и биатлонисти от Русия.

При мъжете спечели миналогодишният победител Веселин Цинзов от “Ал. Логистик”, следван от Александър Кузнецов от Ханти Мансийск и Артьом Норин от Тюмен. Победителите получиха своите медали и купи от заместник-министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов.
При жените финалната лента на 19 км пресече първа Олга Рочева от Тюмен, а след нея Теодора Малчева от “Ал. Логистик” и Уляна Черепанова от Ханти Мансийск. Дамите бяха наградени от кмета на община Велинград Иван Лебанов, когото публиката аплодира и като бронзов медалист от Зимната олимпиада в Лейк Плесид.
Олимпийската шампионка от Нагано и председател на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи медалите и купите на челната тройка при юношите (9 км): Антон Синапов от “Ал. Логистик”, Йордан Чучуганов от Паничище и Кирил Петров от Ханти Мансийск.
При девойките на 5 км победителка стана Камелия Илиева от “Рилски спортист”, а при момчетата Николай Гачев от Паничище, като наградите връчи председателят на Общински съвет – Велинград Мустафа Джамбаз.
В същата дистанция при момичетата радост за велинградчани донесе състезателката на СК “Атлас” Спасимира Корунова, която спечели златен медал, а другата наша участничка Белослава Неделчева се нареди на четвърто място.
На най-високото място на почетната стълбичка при ветераните се изкачи Тодор Машев от “Ал. Логистик”. Организаторите наградиха и класиралия се на 20-то място в старта при мъжете Сергей Ерминов, двукратен олимпийски шампион за хора с увреден слух.
За всички призьори имаше и голям брой награди, осигурени от спонсорите на проявата начело със “Сивен”. Състезанието със слънце и положителни емоции в големи количества и многобройната публика.
Темо