Британска гражданка причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе – задържана във Велинград

 Британска гражданка причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе – задържана във Велинград

Британска гражданка причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе е задържана от служители на РУ-Велинград.

Няколко дни денонощна работа бяха необходими на криминалистите от РУ-Велинград под наблюдението на прокуратурата, за да изяснят случая. Всичко започнало на 08-ноември-2020, когато в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л.-39 г., която е британска гражданка и на бащата С.И.-28 г. от Велинград били противоречиви.

Тялото било транспортирано за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случая е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта. Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин по причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.

С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа. Районния съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

 

Пресцентър ОД на МВР – Пазарджик

13-11-2020

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *