Велинградските русофили на яз. “Копринка“

На 11 септември на язовир “Копринка” край Казанлък се проведе Седмият национален събор на приятелите на Русия под патронажа на президента на България Георги Първанов. Велинградската организация на русофилите бе представена от 40 свои членове, които заминаха в събота сутринта заедно с част от ръководството на сдружението.

И тази година интересът към мероприятието на Националното движение “Русофили“ бе не по-малък от предните , защото по поляните около язовира имаше над 5000 души. Както и предните години, на сцената течеше непрекъсната програма. Гости бяха руската група “Душа”, очарователната Маргарита Хранова, Бисер Киров, както и много самодейни състави.
Ръководството на Националното движение в лицето на новия си председател Николай Малинов, както и на почетния си председател Енчо Москов, раздаде награди на учениците, участвали в конкурсите за рисунки и есета.
На специален коктейл за членовете на националното движение награди получиха и най-активните членове на движението – председатели на местни организации, журналисти и писатели.
Сдружение “Русофили” – – Велинград благодари на директора на УОГС “Г. Аврамов” – Юндола за удобния превоз, на директорите на ДГС “Чехлово” и “Селище”, на ДЛС “Алабак” и “Чепино” за оказаната помощ при организиране на мероприятието.
Весела Цинцева