Велинградчани блокираха движението на пътя за Велинград заради сериозните проблеми с водоподаването

 Велинградчани блокираха движението на пътя за Велинград заради сериозните проблеми с водоподаването

С призивът “Искаме вода” жители на Велинград блокираха движението по пътя за курорта. Хората настояват за незабавни мерки за справяне с безводието. Те са категорични, че не искат да живеят в 21 век без вода.

Хроничната липса на вода в жилищата на хората от велинградския квартал Каменица стана повод за протест. Възмутени от поредното безводие те излезнаха и блокираха републиканския път за курорта.

В протеста се включи и кметът на Велинград Костадин Коев, който призна за липсата на вода втори ден. Причината била прекъснат етернитов водопровод строен през 1960 година. Очакванията са, че днес водоподоването да бъде възстановено, но това няма да реши проблема. Причината – силно амортизирана инфраструктура и необходимостта от пари за нейната подмяна, с които общината не разполага.

В средата на следващия месец кметът очаква да бъде пуснат в експлоатация нов водоем, който да осигури вода за квартала. Но едно е ясно – поради морално остарелия водопровод авариите в целия град ще пордължат. Затова градоначалникът настоява за смяна на управителя на водното дружество Георги Мяшков дори и да не е точно ясно чия е вината или просто не са инвестирани достатъчни средства за подобряването на водопроводната мрежа. Същата обаче не бе приета от общинските съветници през вчерашния ден. Темата остава отворена за следващо заседание на местния парламент.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *