Велинград изгуби знаков имот в центъра на града

 Велинград изгуби знаков имот в центъра на града

Община Велинград изгуби стратегически имот в центъра на града. До тук се стига след дългогодишни съдебни саги. През всичкото това време обаче имотът се руши, като падаща покривна мазилка вече представлява опасност за преминаващите в района на сградата.

Общината във Велинград вече не притежава имота, където се помещаваше някогашната дискотека “Пикадили“. След съдебна сага помещението, намиращо се на втория етаж в сграда в центъра на града, стана частна собственост и притежание на софийско дружество. Имотът е с площ от 529 кв.м. Общината обаче запазва собствеността върху първия етаж, където се помещава Туристическият информационен център.

Припомняме, че за да спаси поне част от имота си, на заседание от 16 януари м.г. Общинският съвет взе решението да преобразува от частна в публична общинска собственост десетки общински имоти и сгради, за да ги спаси от запори от страна на фирми, към които общината бе натрупала огромни задължения през предишния управленски мандат.

Една от претендиращите фирми бе сметопочистващата “Еко Титан”, която все още претендира за милиони левове от общината по договори за сметопочистване. Със свое решение Окръжен съд – Пазарджик потвърждава постановление от 25 януари м.г. за възлагане на недвижим имот: самостоятелен обект с площ от 529 кв.м., отреден за клуб и осъжда общината да заплати на частното софийско дружество сумата от 2 400 лева за разноски по делото. Съдът не приема доводите на общината, че постановлението на съдебния изпълнител е незаконосъобразно, тъй като определената първоначална цена е под данъчната оценка и че имотът е несеквестируем, защото с решение на Общински съвет от 16.01.2017 г. е сменено предназначението му на публична общинска собственост.

Според магистратите „Еко Титан“ е наложило възбрана на имота, вписана на 5 април 2016 г. и тя е съобщена на общината като длъжник на 9 юни 2016 г. Публичната продан е проведена за периода от 9 декември 2016 г. до 9 януари 2017 г., като с протокол от 10 януари 2017 г. за купувач е обявено търговско дружество „Спорт инвест груп“ ЕООД.

И докато през всичките тези години текат съдебните саги, сградата се руши с пълна сила. И в момента от покривната конструкция падат мазилки и вече представляват опасност за преминаващите, твърдят хората в района. От общината обаче са категорични, че не могат да направят нещо, тъй като имотът вече е частен. Екипът ни не успя да се свържи с представители на новите собственици за коментар.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *