Велинград отбеляза тържествено 3-ти март

 Велинград отбеляза тържествено 3-ти март

С парад дефиле на Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” и официални гости пред сградата на общинска администрация започна празничната програма по повод отбелязването на 142 години от Освобождението на България.

 

С масово рецитиране на вазовото ,, Аз съм българче”, учениците от начален етап на ИСУ “ Св.Св.Кирил и Методий ” изпълниха площад „Николай Гяуров“ с патриотично  настроение.  В концертната програма участваха Михаела Нанова от  ДЮВИШ  ,, Звънче ”, Представителен ансамбъл за народни песни и танци ,, Чепино” при ОНЧ ,,Св.Св. Кирил и Методий- 1905”

 

Официални лица на събитието бяха кметът на обшина Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметовете Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, председателят на ОбС-Велинград Пламен Хаджиев и общински съветници. В празничното си слово градоначалникът се обърна към своите съграждани като каза: „Нека носим в сърцата си героизма и националната  ни идентичност!   Нека не само днес  си спомняме за силния дух на българите, но винаги да носим в себе си историята на своя славен народ. Една история на Велика  нация с дълбоки корени.“

Всенародното начинание ,,Пробуждане с хоро” изпълни площада с традиционно българско хоро, което бе поведено от д-р Коев с трибагреник в ръка. То бе организирано  от  Сдружение ,,Пролетно хоро”, ,, Българи за България” и Сдружение „Азбукари” с участието на ,,Арт център-Велинград”, ПАНПТ ,,Чепино”, ДФА ,,Чепинче”,  ПДФА ,,Здравче венче”,  ТК ,,Надежда”, ТК,,Росица” и ТК ,,Елица”.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *