Велинград посреща Бабинден с противоепидемични мерки, но с настроение

 Велинград посреща Бабинден с противоепидемични мерки, но с настроение

На днешния ден отбелязваме Деня на родилната помощ – Бабинден. Тържественото “Даване име на дете” на родените през изминалата година бебета, и тази година ще бъде заместено с друг ритуал, с оглед избягването на струпване на много хора на едно място.

Община Велинград отново подготви подаръци и картички с “наричания” за всички записани 333 бебета, родени през 2021 година. Първото бебе, проплакало  в 18.20 часа в първия ден на новата година на територията на общината се казва Асен Спасов.

Родителите на „бабинчетата” посещават стая №8 в старата общинска сграда / отдел „ГРАО” /, за да получат подаръка за детето си. Който не успее да го вземе днес, може да го направи до 25 януари /вкл. /от 10:00 ч. до 12:30ч. и от 13:00ч. до 17:00ч.

Всяка година на Бабинден се връчват и наградите за най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград. Тази традиция бе спазена и кметът д-р Костадин Коев награди изявените лекари и акушери на 2021-та година. Плакети и ваучери за СПА-процедури  получиха д-р Стефан Глухов и д-р Здравко Жерев и акушерките Фатиме Старкова и Светла Семчева.

Призът „Най-добър акушер-гинеколог” на България тази година отива при проф. Емил Ковачев. Всяка година носителят на националния приз се определя от Българското дружество по акушерство и гинекология към БЛС.

 

Проф. Ковачев завършва медицина през 1998 год. в Медицински Университет, Варна и през 2003 година придобива специалност по Акушерство и гинекология. До началото на 2016 година работи активно в СБАГАЛ – ЕООД „Проф. Д-р Д. Стаматов“ Варна, а от февруари 2016 год. е Управител на СБАГАЛ – ЕООД Варна. Проф. Ковачев е магистър по Здравен мениджмънт, а от 2016 г. е ръководител на Катедрата по Акушерство и гинекология към МУ – Варна.  Проф. Ковачев е републикански консултант по Акушерство и гинекология за Североизточна България от 2013 г. до 2018 г. Автор е на над 100 научни публикации и участия в национални и международни конгреси в областта на акушерството и гинекологията и репродуктивната медицина. Председател на Българската Асоциация по стерилитет и репродуктивна медицина от 2016 до 2018 г. Член е на Управителния съвет на Българското дружество по акушерство и гинекология, членува в Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG), Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, Европейската асоциация по репродуктивно здраве (ESHRE).

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *