„Вели Медикус“ загуби делото срещу МБАЛ-Велинград

 „Вели Медикус“ загуби делото срещу МБАЛ-Велинград

Пазарджишкият окръжен съд отхвърли искането на частното дружество „Вели Медикус“ срещу общинската болница във Велинград на обща стойност за близо 300 000 лева. Казусът стартира при встъпвъне в длъжност на новия управител на МБАЛ в курорта. Тогава д-р Жеко Чешмеджиев отказа да изплати задълженията по общо 40 издадени фактури за наем.

От години проблемите в сектор здравеопазване в община Велинград се трупат, а всяко общинско ръководство встъпва в длъжност именно с амбицията за промяна. Сегашното не прави изключение.

Според кмета на Велинград Костадин Коев нередностите в общинската болница са много. Една от тях е сключеният през 2009 година договор с медицински център „Вели Медикус“ за ползването на така необходимите за болницата скенер и рентген.

През годините за контракта се изговори и изписа много и очаквано се стигна до съдебната система. Причината – отказ на управителят на МБАЛ – Велинград д-р Жеко Чешмеджиев за изплати задълженията по общо 20 фактури за наем на медициската техника на обща стойност 296 882 лева. Те са издадени за периода от 21.01.2015 г. до 30.09.2016 г.

Д-р Чешмеджиев е категоричен, че при тези условия договорът ощетяват общинската болница. Затова и отказва да заплати задължението по него и с мотив, че срокът му е изтекъл.

Очаквано управителят на частното дружество д-р Весел Хърльов завежда дело в Окръжен съд – Пазарджик. На първа инстанция магистратите отхърлят предявения иск за заплащане на сумата.

Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Пазарджишки окръжен съд осъжда „Вели Медикус“ да заплати и разходите по делото в размер на 550 лева.

telekabeltv.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *