На Цигов чарк е втората по рода си в България ледена пързалка

 На Цигов чарк е втората по рода си в България ледена пързалка

Ледената пързалка на к.к. Цигов чарк е втората по рода си в България, след тази в столичен мол.

снимка: личен архив – Мария Попова

Едно ново място за забавление на малки и големи бе открито на 20.11.2021 г. (събота) в курортен комплекс Цигов чарк, съобщават инициаторите за медиите. Леденот съоражение е разположено на брега на я. Батак и е най-новата атракция в родопският курортен комплекс.

Посетителите на к.к Цигов чарк ще имат възможността да се забавляват и с кънки на лед. Една интересна алтернатива за всички, които гостуват в местността за риболов, планински туризъм, разходка с лодки и др. Ледената пързалка се намира до една емблематична локация за курорта – механа и бар Острова. Ще работи целогодишно, като е оборудвана с кънки под наем и всякакви необходими атрибути. Тя е с площ 100 кв.м. Поизведена и доставена от най-големия европейски производител с гарантирано високо качество на синтетичния лед.

 

Курортен комплекс Цигов чарк:

Доста предпочитана дестинация в страната –  на 1000 м. надморска височина. Има чудесни условия за туризъм и почивка през всички сезони на годината. Региона е популярен с най-чистия въздух на континента Европа. Планинският курорт е разположен около брега на я. Батак, обгърнат от злениината на красива борова гора. Отстоящ е на 7 км от гр. Ракитово, 20 км. от Велинград, на 43 км от Пазарджик, на 65 км от Пловдив, на140 км от София.

22-11-2021

снимки: интернет

vip-velingrad.com

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *