В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП в Пазарджик и Казанлък положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР

 В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП в Пазарджик и Казанлък положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР

Тържествената церемония се състоя днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

С това завършва първоначалната шестмесечна подготовка на новоназначените полицаи. След приключването и те придобиват статут на пълноправни служители и в следващите няколко дни ще се влеят в редиците на колегите си от СДВР, Областните дирекции на МВР, зоналните жандармерийски управления в цялата страна. Предстои ви да поемате отговорности, предстои ви да поемате рискове. Не се колебайте, пътят по който сте поели е верният път, с тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Мило Бернер поздрави младите служители. Той ги посъветва да повишават своята подготовка и квалификация, защото по този начин ще спечелят уважението и доверието на гражданите. От своя страна началникът на политическия кабинет във вътрешното ведомство г-н Михаил Златанов прочете поздравителен адрес към стажантите от името на министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов.

В полицейските центрове в Пазарджик и Казанлък младите момчета и момичета се подготвяха усърдно за предизвикателствата на своята професия. Те преминаха през обща и специална полицейска подготовка, включващи в себе си всички теоретични и практически дисциплини необходими за първоначалното изграждане на полицейския служител. Завършилите с отличен успех бяха наградени от Ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.

За първенец на випуските бе излъчен стажант Ивайло Колев от Зоналното жандармерийско управление в столицата.Гости на тържествената церемония бяха още заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, заместник-областният управител г-н Йордан Кожухаров, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Светослав Теофилов, директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев.

Присъстваха още директорът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов и началниците на Зоналните жандармерийски управления в София Бургас и Монтана. За да вдъхнат кураж на новите си колеги специално за случая пристигнаха екипи на моторизираното звено „Сигма“ от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив с началник главен инспектор Виктор Празов. Едни от най-радостните гости на събитието бяха и децата от ОДЗ „Юрий Гагарин“ в Пазарджик, които нямаха търпение да седнат на полицейските мотоциклети. Естествено да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха дошли много техни роднини и близки от цялата страна.Празничен водосвет за здраве и късмет отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *