В НС се ядосаха на „Шоуто на Слави“. Но… тихичко

 В НС се ядосаха на „Шоуто на Слави“. Но… тихичко
В последните предавания бяха отправени обиди към депутати.
В парламента се ядосаха на обиди по адрес на депутатите в „Шоуто на Слави“. По искане на част от групите бе свикано извънредно заседание на Председателския съвет при Цецка Цачева, но той не излезе с никакво становище заради липсата на единно мнение по въпроса между партиите.
В едно от последните предавания на шоуто бяха отправени квалификации към всички депутати, без тези на ГЕРБ, заради отказа им да подкрепят проекторешението на управляващите в оставка за официализиране на резултатите от референдума на 6 ноември.
„Атака“ (според Цватан Цветанов) поискали парламентът да обсъди начина, по който се отразява Народното събрание и депутатите в Шоуто. Волен Сидеров и Мустафа Карадъйъ обаче напуснаха срещата при Цачева ядосани и без да коментират нищо след това.
Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че партията му е била против това парламентът да взима страна.
„Не ние сме хората, които да сезираме когото и да било за поведението на едно шоу“, каза Цветанов. Той обясни, че заради несъгласието на ГЕРБ не се е стигнало до единна позиция, с която партиите да възложат на Цачева да сезират някоя от институциите.
„Ако излезем с позиция за „Шоуто на Слави“, това означава,че ще създадем още повече негативна енергия и ще започнем отново да се противопоставяме, не искам да участваме с действия, с които провокираме разделение“, каза Цветанов.
На въпроса не е ли възмутен от обидите към парламента, шефът на групата на ГЕРБ обясни, че през годините се е възмущавал на много неверни неща в публичното пространство – по негов адрес, на колегите му и на лидера си.
„Но когато има нещо лично, сезираш съответните институции и завеждаш дело за клевета“, каза Цветанов.
Според него обществото тряба само да прецени кой е крив и кой е прав. Цветан Цветанов припомни и че през годините ГЕРБ и самият той са били най-чести „герои“ в „Шоуто на Слави“, но тогава никой не е взел отношение.
„Късането на портрета на президента, обругаване на институцията. Всички трябваше да защитим институцията, но парламентът не реагира. Имаше го и по отношение на конституционни съдии, тогава също нямаше реакция“, каза Цветанов.
dnes.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *