Гербери от цялата страна отказват да приемат оставката на Добрев, следващият атакуван е Найден Шопов

 Гербери от цялата страна отказват да приемат оставката на Добрев, следващият атакуван е Найден Шопов

Областните организации на ГЕРБ в цялата страна излизат с позиции в полза на подалият тази сутрин оставка областен координатор и депутат от Хасково – Делян Добрев. На извънредна пресконференция това направиха и депутатите Димитър Гечев, Даниела Малешкова, Десислава Тодорова и областният координатор Найден Шопов.

„Областната организация на ГЕРБ Пазарджик застава зад Делян Добрев с ясното съзнание, че е един от нас, достоен човек и двигател на едни от най-важните реформи в страната“, заяви на пресконференция днес областният координатор на ПП ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов. Шопов призова кметът на Хасково Добри Беливанов да подаде оставка.

„От оставката на Делян ще загуби не само ГЕРБ, но и България, защото той е сред инициаторите за провеждане на реформата за намаляване на административната тежест и на програмата за саниране на многофамилни жилищни блокове“, заяви Димитър Гечев. Неговата позиция бе подкрепена и от Десислава Тодорова. Тя изтъкна, че кметът на Хасково Беливанов е дезертирал от ГЕРБ и трябва да поеме отговорността си за неизпълнените предизборни обещания.

Даниела Малешкова призова ръководството на ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев, а кметът на Хасково да застане пред своите избиратели и да поиска отново, ако има смелост, тяхното одобрение. Официалната позиция на областната организация на ГЕРБ се подкрепя от всички кметове на ГЕРБ в област Пазарджик, председателите на общински съвети, общинските съветници, ръководителите на дванайсетте общински организации в региона и от редовите членове на партията, съобщи още Найден Шопов.

Сред герберските среди се говори активно и това, че областните координатори на партията на Бойко Борисов се гледат под лупа от опозиционните партии. Всеки от тях ще бъде проверяван и ако има и най-малко съмнение за нещо нередно извършено или вършено в момента от него, ще бъде предоставено на медиите.

Самият Найден Шопов от два дни насам е обект на публикации в различни сайтове – тиражира се информацията, че той е осъден за укриване на данъчни задължения в особено големи размери.

Проверка в информационните регистри на Окръжен съд – Пазарджик показва, че срещу Найден Шопов е образувано съдебно производство НОХД 639/2016г. на Окръжен съд – Пазарджик, по което е произнесена присъда на 18.05.2017г., влязла в сила.

От присъдата на Пазарджишкия окръжен съд от 18.05.2017 г. , става ясно също, че повече от две години Найден Шопов е подавал документи и отчети към НАП с подправено съдържание, като по този начин е ощетил държавната хазна с близо 100 хиляди лева от неплатено ДДС и корпоративен данък. За продажбите в заведението избирателно се издавало и касов бон. По този начин не са се отчитали продажби на стойност над 250 хиляди лева.

Поради възстановената сума и чистото съдебно минало на Шопов, както и с оглед на такстовете от НК по които е привлечен като обвиняем, Шопов е получил административно наказание – 1000 лв. глоба.

http://pzdnes.com

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *