Град Сърница, огнище на COVID-19

 Град Сърница, огнище на COVID-19

РЗИ Пазарджик информира за  девет потвърдени положителни проби за COVID-19. Осем от пробите са на лица от град Сърница. Три жени на възраст – 30, 54 и 64 г.; двама мъже на 59 и 61 години и три деца на 2, 4 и 8 години. Състоянието на лицата е задоволително и те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните лица за поставяне под 14 дневна карантина.

Последната проба е на 36 годишна жена, с постоянен адрес в град Кърджали, работеща с. Дебръщица, хоспитализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив.

Във връзка с възникналата епидемична ситуация в град Сърница, заместник областният управител Йордан Кожухаров, директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев и д-р Магдалена Станева директор дирекция „Надзор на заразните болести“, проведоха днес работна среща чрез видеоконферентна връзка с Общински кризисен щаб на град Сърница. След констатираното огнище на заразени с коронавирус, бяха обсъдени предприетите мерки за ограничаване разпространението на заразата. Общинска администрация Сърница остава затворена до понеделник 8 юни. В момента в сградата се извършват дезинфекционни мероприятия. Затворени за посещения са детската градина, пенсионерският клуб, местното читалище. Осъществява се стриктен контрол от страна на МВР и здравните власти за спазването на наложена карантина и  противоепидемичните мерки в търговските обекти, хотелите и религиозните храмове  в град Сърница.

 

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *