ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ КОЛЕКТИВА НА ‘’МБАЛ- ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД

 ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ КОЛЕКТИВА НА ‘’МБАЛ- ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД

ДЕКЛАРАЦИЯ
ОТ КОЛЕКТИВА НА ‘’МБАЛ- ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД

Колективът на ‘’МБАЛ-ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД заявява абсолютна подкрепа към своя управител д-р Жеко Чешмеджиев и настоява за преустановяване на всички публични нападки – в националните медии и в социалните мрежи. Очакваме компетентните институции да се произнесат със свои решения по твърденията, които определяме, като целенасочен и упорит опит за дестабилизиране на общинската болница. Защото точно това преследват поръчителите – прекратяване на договори с НЗОК и обявяване в несъстоятелност, прокарване на частни интереси спрямо собствеността на “МБАЛ-Велинград” ЕООД и компрометиране на ръководството, с цел намаляване на съпротивата спрямо апетитите на определени частни инвеститори!
Настояваме, до произнасяне на компетентните органи, материалите по разследването да не се разгласяват, без разрешение на набюдаващия прокурор.
Апелираме също така компетентните органи да се самосезират, във връзка с изнесените материали по досъдебното производство, както и публикуване в национални медии на сертификати, удостоверения и други лични документи, които служат единствено и само на приносителите им.
Всички спекулативни публикации излизат на преден план в условия на рязко задълбочаващата се криза от КОВИД-19, когато болните ежечасно нарастват, като се пренебрегва факта, че ‘’МБАЛ-ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД обслужва четири общини. От началото на м. юни досега през КОВИД-отделението са преминали 150 души и техният брой непрекъснато се увеличава. Това наложи пълна реорганизация на Вътрешно отделение, превръщайки го изцяло в сектор за лечение на пациенти с КОВИД-19. В момента в отделението се лекуват 20 болни. Медицинският персонал изпълнява съвестно своите задължения, изнемогвайки в тези тежки условия, когато пандемията отива към своя пик.
Болницата е обект на непрестанни проверки – в резултат на сигнали, които имат за цел да нарушат нормалния ритъм на работа и стабилността на лечебното заведение, нагнетяват напрежение сред колектива, манипулират общественото мнение, отслабват съпротивителните сили и накърняват доброто име на лечебното заведение. Зад личностните нападки към д-р Жеко Чешмеджиев всъщност е прикрита друга цел – домогване до общинската болница и нейното узурпиране от частници.
Обвинява се д-р Чешмеджиев в режисирани нарушения, но не се говори за неговия принос за ‘’МБАЛ- ВЕЛИНГРАД’. По време на неговото управление се направиха редица подобрения на сградния фонд, включен в капитала на търговското дружество, каквито не са правени от дълги години.
Твърденията за теглен кредит от 1 млн.лева, които уж били дадени на МЦ “Вели- Медикус“, са поредната неистина. При встъпване в длъжност на д-р Жеко Чешмеджиев болницата бе на прага на фалит с дългове от близо 2 млн. лева – задължения към външни контрагенти, както и неизплатени възнаграждения на персонала. Към момента задълженията са около 700 хил. лева. Няма забавяния на изплащането на възнаграждения и осигуровки на персонала, както и задължения към държавата.
Ето защо ние категорично настояваме да се пресекат всякакви опити за дестабилизация на общинската болница, провокирани от поръчкови материали в една конкретна група медии. Тази клеветническа кампания е породена от целенасочени сигнали, зад които стоят хора с нечисти интереси към нашето лечебно заведение. Стоим зад своя управител и вярваме, че разумът и съвестта ще надделеят над жаждата за материални блага, безскрупулност и частна изгода, които прозират зад всяка поредна публикация и сигнал!
Обръщаме се към обвинителите в медиите да зачитат едно от основните човешки права, гарантирано от Хартата на основните права на ЕС и Конституцията на Република България – ниĸoй нe мoжe дa бъдe oбявeн зa винoвен в извъpшвaнe нa пpecтъплeниe пpeди oĸoнчaтeлнoтo cъдeбнo peшeниe.
Ето защо настояваме всички публикации, съдържащи заключения за виновност, преди да бъде постановен окончателен съдебен акт, да бъдат прекратени!
Нека постъпим мъдро и кажем „НЕ“ на всеки опит за съд извън съда!

От колектива на ‘’МБАЛ- ВЕЛИНГРАД’’ ЕООД

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *