Денят на Велинград – 6 юли

 Денят на Велинград – 6 юли

Празничната програма започна с Тържествена Света литургия за здраве, просперитет и благополучие за жителите на Велинград, която бе отслужена в храм „Успение Богородично“.

В 9:30 часа бе открит Осмият фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“, в който взеха участие над 530 танцьора от 24 клуба.
В 10,20 ч. на жп гарата, посрещнахме с питка, народни хора и празнично настроение, пристигащите с малкото влакче приятели.

Официалната програма започна в 19:00 часа с парад-дефиле на Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ с диригент Огнян Митонов и художествен ръководител Биляна Масларова.
Кметът д-р Костадин Коев откри празничните дни, като пожела на всички граждани и гости здраве, много добро настроение и положителни емоции.

В концертната програма взе участие ПАНПТ „Чепино“ , който представи невероятния спектакъл, грабнал множество награди и отличия- „Чепинският змей“. Велинградският славей Мариам Маврова огласи централния площад на СПА столицата. Даровитите деца от ДЮВИШ „Звънче“ и ВГ „Караоке“ също се изявиха. Интересни бяха и съвместните музикални изпълнения на формация към ЦПЛР-ОДК с Валентин Каленов и с прекрасните танцьори от Клуб по спортни танци „Импулс“ с ръководител Мая Кондарева. Те внесоха много празнично настроение. ПАНПТ „Здравче венче“ показа пъстротата на българския фолклор, чрез песните и танците, идващи от сърце и душа.

Гвоздеят в програмата бе невероятната рок група Д-2. Музикантите изпълниха най-големите си хитове, а в рамките на час хората не спряха да пеят и танцуват с любимата си група.
След празничния концерт, небето над Велинград бе озарено от пищна и впечатляваща заря.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *