Депутат обеща саниране на училището в Драгиново

Учебният звънец възвести началото на новата учебна година във всички училища в община Велинград точно в 9 часа на 15 септември, които посрещнаха общо 459 първокласници.
В много от училищата като официални гости присъстваха заместник-кметовете на общината В. Цветанова, Д. Кехайова, Г. Янчев и И. Бабучи, а кметът Иван Лебанов отправи приветствие в писмен вид с пожелания за спорна и успешна нова учебна година.

В СОУ “Методи Драгинов” тържеството за първия учебен ден бе уважено от народния представител от ГЕРБ Ангел Даскалов и заместник-областния управител Ваня Минкова. Пред събралите се в училищния двор ученици и родители г-н Даскалов пое ангажимент да съдейства за финансиране на вече изготвения и входиран проект за саниране на училищната сграда. Заедно с г-жа Минкова той преряза лентата на новия компютърен кабинет, оборудван с 14 компютърни конфигурации със средства от бюджета на училището.
Новата директорка на СОУ “М. Драгинов” Соня Тоскова каза, че през лятото е направено много за материалната база на училището, включително ремонт на учителската стая и директорския кабинет, като ще се търси финансова помощ и от спонсори и училищното настоятелство. Най-хубавият подарък бе за 66-те първокласници, чийто класни стаи са оборудвани с красиви самостоятелни бюра и столчета. Първолаците ще имат и целодневно обучение в три групи, окето ще е сериозно улеснение за родителите и децата.
Темпо