ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА“- ВЕЛИНГРАД ОБЯВЯВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИЕМ НА ЗАЯВКИ И ПОДБОР НА РАБОТОДАТЕЛИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР

 ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА“- ВЕЛИНГРАД  ОБЯВЯВА   ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИЕМ НА ЗАЯВКИ И ПОДБОР НА РАБОТОДАТЕЛИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР

ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА“- ВЕЛИНГРАД

 

ОБЯВЯВА

 

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИЕМ НА ЗАЯВКИ И ПОДБОР НА РАБОТОДАТЕЛИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР ПО КОМПОНЕНТ 1 ПО ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ И ЗАЕТОСТ НА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА

 

Дирекция „Бюро по труда” – гр. Велинград уведомява работодателите, че в периода от 19 до 25 юли 2016 г. /вкл./ ще приема заявки за разкриване на работни места по Компонент 1 по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица.

 

В Компонент 1 на Програмата могат да се включат работодатели от частния сектор, които разкриват работни места във всички сектори на икономиката и отговарят на изискванията на чл. 56 от Закона за насърчаване на заетостта.

 

Работодателите могат да кандидатстват за[1]:

– финансиране на обучения на безработни лица за придобиване на първа степен на професионална квалификация или на квалификация по част от професия на обучаваща организация, които са обезпечени с финансови средства от Държавния бюджет, в размер на …… лв. и/или

– финансиране на работни места по Компонент 1 по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица, които са обезпечени с финансови средства от Държавния бюджет, в размер на 22 218.38 лв.

 

По Програмата се осигурява заетост на продължително безработни лица, регистрирани в бюрата по труда и се повишава пригодността за заетост на лицата, чрез включването им в обучения, водещи до повишаване на знанията и квалификацията.

 

Процедурата на одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съветите за сътрудничество към ДБТ, съгласно Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата и Методиката за подбор и оценка на работодатели за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта, публикувани на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.

 

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7 – дневен срок, считано от 19.07.2016г. Допълнителна информация може да се получи в Дирекция „Бюро по труда” – Велинград, ул. „Връх Киселец” № 3 тел. 0359/5-26-45

 

Краен срок за приемане на документи –  25.07.2016 г.

 

18.07.2016г.

гр. Велинград

[1] Посочва се финансирането, за което има средства.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *