До края на юни се планира изкърпване на компрометираните участъци по пътя Велинград-Сърница

 До края на юни се планира изкърпване на компрометираните участъци по пътя Велинград-Сърница

Министър Петя Аврамова: С оглед обезопасяване на движението до края на юни се планира изкърпване на участъците, които са компрометирани по пътя Велинград-Сърница.

Това каза от парламентарната трибуна регионалният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос за
рехабилитацията на пътя, предаде Агенция „Фокус“. „МРРБ и АПИ ще направят всичко възможно отсечката да бъде включена в инвестиционната програма, да бъде проектирана и да се осигурят средства за ремонтирането ѝ“, заяви тя. „Пътят Велинград – Сърница е с дължина 55.8 км, в изцяло високопланински район. През 2018 година приключи цялостният ремонт на участъци от пътя с дължина около 7 км между Сърница и границата с област Смолян“, обясни министърът.

„В ремонтните са вложени бюджетни средства в размер на над 2,5 млн. лева. Не ремонтираният участък между Велинград и Сърница е с дължина около 47 км. Към момента АПИ и Областно пътно управление изкърпват регулярно участъка по линия на текущото изкърпване“, посочи Аврамова и уточни, че през 2018 година АПИ е вложила в такива дейности около 72 хил. лева. „Предприетите действия по линия на текущото поддържане са категорично недостатъчни за осигуряване на дългосрочна и безопасна експлоатация на пътя. Отчитаме и натовареността на пътя във връзка с туристическия поток към яз. „Доспат“, коментира регионалният министър. „Необходимо е да се изработи технически проект за цялостен ремонт на пътната отсечка с заложени дейности по възстановяване на пътното тяло и за изграждане на подпорни стени в отсечка от 1,2 км след Велинград“, заяви тя. „Бюджетът на АПИ за 2019 година е ограничен, както предишните години. Това ни възпрепятства да планираме основен ремонт на пътния участък“, каза още Петя Аврамова.

vestnikstroitel.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *