Естествен имуностимулатор – джинджифил мед и лимони

 Естествен имуностимулатор – джинджифил мед и лимони

<Мед, лимон и джинджифил – силна помощ от природата>

Знаете ли, че джинджифил, мед и лимон са витаминозно съчетание, което може да предпазва от настинки и вируси. Сместа има удивително действие и се превръщат в естествен имуностимулатор. И то без никакви химически съставки, без да вреди, а само помога.

Превантивните мерки не са за подценяване. Не трябва да чакаме да хванем грип или настинка, за да се подсетим за имунната ни система. Но, се забравя и всеки се сеща, когато се разболее.

Ето, как се приготвя сместа от мед, лимон и джинджифил:

Става бързо и лесно, само с 3 съставки. Съхранява се в хладилник и няма да ви се налага всеки ден да правите отново природния имуностимулатор.

Това са необходимите продукти:

2 средно големи лимона; 

• 200-250 гр. пресен джинджифил;

• 300-400 гр. пчелен мед.

Начин на приготвяне:

Измива се джинджифила и се почиства от кората. Нарязва се на по-големи парчета. Лимоните също се измиват. Препоръчва се това да се направи старателно с четка, за премахването на всичко нечисто по повърхността му. Отново се реже на големи парчета, (заедно с кората).

Смилат се заедно и парчетата лимон и джинджифил. Насипва се готовата субстанция в буркан, в последователност – смес, после мед, отново смес, след това пак мед.

Затвяря се здраво буркана и се разклаща, докато всичко се превърне в хомогенна течност. Оставя се буркана в хладилник за половин денонощие, за да си взаимодействат съставките добре. От време на време може да се разклаща буркана.

Как се консумира сместа от мед, лимон и джиндифил:

Препоръчителната доза е по 2 – 3 пъти на ден по една чаена лъжичка. Ако се чувствате отпаднали, можете да увеличите приема на 2 чаени лъжички. Антивирусното действие на лимона ще ви предпази и няма да позволи имунитетът ви да спада. Нещо важно – не е желателно да се ползва метална лъжица, тъй като тя окислява меда и се влошава качеството на имуностимулатора.

Защо сместа е наричана естествен имуностимулатор?

Цитрусовите плодове, в случая лимоните, са много богати на витамин „C“. Растителните терпени, в този плод, действат положително срещу настинки, но и против други вирусни заболявания. Също така, имат антисептично действие.

За джинджифила казват, че има и антиракови свойства. Коренът му е богат на калций, калий, цинк, желязо, фосфор, магнезий и много други полезни вещества. Те са естествени антибиотици и предпазят човешкият организъм от разболяване.

Когато тези две съставки от джинджифил и лимон се смесят и с мед, се получава една вълшебна смес, спомагаща да защити имунитета на хората.

Много специалисти наричат този природен и естствен имуностимулатор – чудо за здравето!

Опитайте и сами ще се уверите в силата на действието му.

 

редактор: www. vip-velingrad.com

снимки: интернет

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *