Жена осъди велинградски хотел заради инцидент в басейна

 Жена осъди велинградски хотел заради инцидент в басейна

Клиентка осъди собствениците на хотел във Велинград заради злополука, станала в басейна им. Районният съд в Пловдив постанови „Кепитъл Сити Център” ООД да й плати обезщетение от 10 000 лева. Решението обаче не е окончателно и сега думата ще има Окръжният съд под тепетата. Жената била гост на хотел „Роял спа” (преди дни в него се разрази пожар, за което Пз24 инфо писа) през май 2015 г. В един момент, докато се къпела във външния плувен басейн, коленичила и била засмукана от два сифона за филтриране на водата. Изпищяла от болка, не можела да мръдне и била извадена от служител на хотела. След инцидента имала кръвонасядания по краката и хематом, които отшумели за месец-два. В това време ежедневието й било трудно, била потисната и изпитвала срам от белезите, инвестирала и средства в лечението си.

По тази причина завела дело и поискала обезщетение от 15 000 лв. В съдебната зала ответниците оспорили иска и обяснили, че вината за случилото се е на тяхната клиентка, която съзнателно се доближила до сифона, и в случая е налице минимум съпричиняване заради заставането на колене в басейна.

„Независимо от това дали ищцата е била коленичила или не в басейна (няма ограничение за разположението на човешкото тяло при свободното му движение във вода, нито изисквания как и къде не би следвало да се намира в басейн), настъпилият резултат е пряко следствие от начина на разположение на тези сифони, които явно не са достатъчно обезопасени и ситуирани така, че да не позволяват създаване на вакуум чрез допир до човешко тяло”, гласят мотивите, с които тези аргументи на юристите на „Кепитъл Сити Център“ са отхвърлени.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *