Запечатването на обектите във Велинград продължава

 Запечатването на обектите във Велинград продължава

Според НАП 90% от търговците у нас са недобросъвестни

Запечатването на търговски  обекти във Велинград заради разпадналата се връзка между касовите апарати и сървъра на Националната агенция за приходите продължава, като в петък предстои нови пет магазина да бъдат затворени за 14 дни. А собствениците им продължават да не разбират каква е вината им.
От приходното ведомство  категорично отричат проблем с техния сървър да е довел до не отчитането, като твърдят, че според  данни, с които разполагат, масово търговците в страната са недобросъвестни.
Относно това защо апаратите не са блокирали при три неизпратени  три отчета, както го изисква наредба Н-18 и как са можели търговците да разберат, че има проблем, говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира, че при промените те вече ще имат тази възможност.
Въпреки, че все още няма яснота какви точно са причините, довели до мистериозно изчезналата връзка с приходното ведомство, Бъчваров обясни, че санкциите за фирмите си остават.
Така единственият вариант за вече санкционираните фирми остава да водят дела, в които да докажат добросъвестността си и да евентуално да получат обезщетение за претърпените вреди и пропуснатите ползи.
http://eurocom.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *