Изложби и фолклор за Велинградските празници на културата (снимки)

 Изложби и фолклор за Велинградските празници на културата (снимки)

По традиция във Велинградските празници на културата всяка година програмата предоставя възможност за изява на талантливи български художници. Организирането на пленери и изложби става в Художествената галерия, която се помещава в къщата баба Цвета в центъра на Велинград. Галерията притежава ценни творби на български художници. Тази година беше открита фото изложбата „Моите пътувания” с автор Росица Терзова. Гост на откриването бе заместник-кметът на Община Сергей Кичиков. В своето слово той изказа огромни благодарности към г-жа Терзова, че направи тази изложба част от Велинградските празници на културата и пожела на всички посетители повече хубави спомени.
Част от Велинградските празници на културата стана и откриването на пленер „Велинградски художници”. На откриването на пленера присъства заместник-кметът Сергей Кичиков. Всеки един от авторите е сътворила две прозиведения на изкуството, като едно от тях ще бъде дарено на градската художествена галерия.
Денят от ВПК завърши с фолклорната програма на Поли Паскова в центъра на града. Фолклорната певица е пример за възраждането на българския фолклор чрез представянето му в съвременен и атрактивен вид. С песни и танци народната изпълнителка радва всички велинградчани до късно вечерта.

polipaskova kultura kultura2 kultura3 kultura4 kultura5 kultura6 kultura7 kultura8 kultura11 kultura10 kultura12 kultura13

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *