Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев положи клетва и встъпи в длъжност

 Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев положи клетва и встъпи в длъжност

В препълнената Голяма заседателна зала на община Велинград днес се проведе Първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет.

На нея положиха клетва за встъпване в длъжност новоизбраният кмет на община Велинград д-р Костадин Коев, новите общински съветници и кметове на кметства. Официални гости на церемонията бяха народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков, областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, представители на държавни институции, директори на учебни заведения, младшите посланици в ЕП от ПГИТ „Ал. Константинов”и много граждани.

В началото ВрИД кметът на община Велинград г-жа Светла Томова се обърна към присъстващите с думите: „Днес тук, за да положат клетва, са победителите. Победителите на доверието, победителите на очакванията за доброто на всички нас като град и община.Управлението на една община не е самоцел, това е кауза, за която е нужна енергията на всеки един от Вас –съветници, кметове, съграждани. Вярвам, че през новият 4 годишен мандат каузата Велинград ще е по- градивна и по- успешна!”


Председателят на ОИК- Велинград Натали Видаркинска изчете решенията на комисията за избора и имената на всички общински съветници и кметове. Най-възрастният съветник – г-жа Екатерина Каферинова – изрече тържествената клетва, а след това всички новоизбрани кметове и съветници подписаха клетвените си листове. Областният управител Стефан Мирев подари на д-р Коев писалка, с пожеланието с нея да подписва всички бъдещи проекти за просперитета на Велинград.


Кметът на Велинград д-р Костадин Коев изказа благодарността си за подкрепата така: „Осъзнавам, че доверието, което ми дадохте отново, е оценка за свършеното през последните четири години. В същото време, то носи огромната отговорност да довършим започнатото, да направим всичко възможно и да реализираме надеждите на всички за по-добър живот.

Очаквам ползотворни дискусии и разумни предложения. Моят призив е да се стремим към консенсус по важните за обществото ни теми. Чакат ни четири години, през които трябва заедно да довършим започнатото, да продължим да надграждаме и да постигнем нови резултати“.


След избирането на новия председател на Общински съвет – Велинград – Елисавета Сариева – съветник от групата на ПП ГЕРБ, в кметския кабинет бе отслужен водосвет, а деца предадоха ключа на града на д-р Коев.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *