Кметът на община Ракитово Костадин Холянов ориса бебетата на Бабинден

 Кметът на община Ракитово Костадин Холянов ориса бебетата на Бабинден

102 деца са се родили в родопското градче през 2018 г.

Навръх Деня на родилната помощ и Бабинден кметът на община Ракитово Костадин Холянов тържествено даде имена на децата, родени през 2018 г. в родопското градче.

Ритуалът събра десетки родители, баби и дядовци в голямата зала на Образцово народно читалище“ Будилник,1898“ в Ракитово, а сред гостите бяха и председателят на Общинския съвет Нина Димова и зам.-кметът Цанко Молов.

Кметът ритуално даде име на всяко от бебетата, сред които има такива красиви имена като Дея, Лиляна, Владимир, Иван, Явор, Божидар, Мирослава, Краси, Денис и др. и им пожела като пораснат да станат лекари, архитекти, банкери, адвокати, учители и  други професии.

Общинска администрация бе подготвила както всяка година подаръци за „ бабинчетата“, а кметът им пожела здраве и щастие и да имат шанс в живота си, за да се реализират успешно. Г-н Холянов връчи подарък и на Евдокия Димова, майката на първото родено през 2019 г. бебе. Малката Елиза, чийто баща е италианецът Дженаро Кочола, е проплакала на 7 януари в 9,37 ч. в болница“ Здраве“ във Велинград в ръцете на д-р Радичев. На сцената в читалището най-младата майка от миналата година Дияна Кошериева поля вода на акушерката Нели Стамболиева, а тя пожела догодина да се родят повече деца. От името на всички баби поздрав поднесе Николина Левтерова. С изпълнения на две народни песни жените от Певческа група“ Горски здравец“ към Клуба на пенсионера в Ракитово с ръководител маестро Никола Янев-Чоли поздравиха гостите в залата. По данни на служба“ ГРАО“ в община Ракитово през миналата година в Ракитово са се родили 102 деца, а в общината-186.

Екип vip-velingrad.com

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *