Лош старт за “Чепинец”

Чепинец 1
Левски 3
Сезонът за “Чепинец” започна кошмарно, след като тимът загуби като домакин на старта на шампионата в Югозападна “В” група. Горчив се оказа дебютът и за новия старши треньор на тима Николай Димитров, чиито възпитаници допуснаха да бъдат победени с 3:1 от “Левски” (Елин Пелин). Мачът бе белязан с груба игра от страна на гостите, които завършиха срещата с 9 души след два червени картона, показани през втората част.
Вследствие на грубите прояви пък двама състезатели на домакините напуснаха предварително срещата с тежки контузии.
Мачът започна обнадеждаващо за домакините, които започнаха с четири нови имена в титулярния състав. Става въпрос за юношите Гинчев и Алендаров и дошлите от “Ботев” (Пловдив) Начев и Чочков. В началните минути възпитаниците на Николай Димитров установиха териториален и игрови превес, като дори достигнаха до няколко възможности за отбелязване на гол. С два сериозни пропуска в тези минути се открои Филип Филипов, който водеше атаката на “Чепинец”, но открилите се положения пред него в 1-та и 5-та минути не успяха да бъдат реализирани. Постепенно след вихреното начало мачът се успокои и двата отбора се бориха предимно в средата на терена, където лек превес бе установен от страна на домакините, най-вече чрез Чонков и новодошлите Чочков и Начев. Постепенно това “сбиване” на играта в средата на терена доведе до няколко по-остри влизания от страна и на двата отбора, от които жълти картони получиха цели трима състезатели на “Чепинец” и двама от “Левски”.
Второто полувреме започна по най-добрия начин за велинградчани, които още в 46-та минута поведоха в резултата след гол на своя капитан – Содев. Игралият като ляв атакуващ халф състезател бе изведен от дълбочина, напредна с кълбото, финтира двама защитници и отбеляза с хубав шут за 1:0. Добрите новини за домакините не спряха дотук, след като в 60-та минута директен червен картон получи Митев от гостите, който влезе изключително грубо с двата крака отзад на Филипов и заслужено пое пътя към съблекалните. Очакванията на публиката за лесно довършване на мача обаче се оказаха измамни. В 72-та минута, след проспано центриране от страна на велинградската защита и вратаря Назлиев, Гигов с глава изравни резултата, а четири минути по-късно при подобна ситуация Гешев изведе гостите напред – 1:2. Треньорът Димитров опита да реагира на негативния развой с две смени – първата на неубедителния в този мач Назлиев, заменен от друг новопристигнал футболист – Пейчев, а втората на Стефан Въргов, заменил контузения Гинчев. В 78-та минута гостите останаха заслужено с 9 човека на терена, след като Зайков бе изгонен за поредното грубо влизане срещу играч на домакините. Гостите рискуваха да останат и с 8 души, но съдията Людмил Павлов пощади влезлия през втората част Етев, който само в рамките на 5 минути извърши три груби нарушения. Въпреки численото си предимство обаче домакините показаха сериозно изоставане във физическата си подготовка, след като позволиха в оставащите до края на мача минути гостите да владеят повече топката и дори да отбележат трето попадение чрез Стефанов, който открадна топката в средата на терена и след самостоятелен рейд я мушна покрай Пейчев за крайното 1:3. Малко преди гола пък домакините останаха с 10 души на терена, след като Начев не успя да довърши срещата, контузен от поредната зверска балтия на противников състезател. Състави:
Чепинец: Назлиев (Пейчев), А. Въргов, Караманов, Гинчев (Ст. Въргов), Беков, Чочков, Содев, Алендаров (Тошев), Филипов, Чонков, Начев. Тр. Н. Димитров
Левски: Ташев, Петров, Иванов (Колев), Стефанов, Богоров, Митев, Райчев, Милтенов, Минчев( Етев), Гигов, Зайков. Тр.:Руйчев Велинград, Градски стадион, 200 зрители
Темпо

velingradnews

Свързана публикации