“Мениджър за един ден” в общ. Велинград с гостуващи ученици от с. Драгиново

 “Мениджър за един ден” в общ. Велинград с гостуващи ученици от с. Драгиново
Деветокласничката Силвия Кацарова от ИСУ “Методий Драгинов” седна на кметкия стол в рамките на инициативата на Junior Achievement “Мениджър за един ден”, на която общината бе домакин за пореден път.
Деца от училището в с. Драгиново посетиха община Велинград. Те бяха разделени на две групи, като едната се запозна с работата на кмета и общинската администрация, а другата посети председателя на общинския съвет и неговия екип.
Четирите момичета, които посетиха кабинета на д-р Коев имаха възможността да разберат повече за работата, отговорностите, трудностите и ежедневието на кмета.
Макар да имат интерес да се развиват в сферата на медицината и фармацията, гостенките бяха любопитни как се вземат сложни управленски решения, защо постигнатото не винаги се признава, как се предотвратяват евентуални грешки…
“Никой не е застрахован от грешки. Най-трудното, когато поех поста, беше да се научим как да правим от нищо – нещо”, пошегува се д-р Коев и обясни, че заради наследените огромни задължения от предишното ръководство, последвалата ковид криза и несигурната политическа обстановка у нас, а и света, се налага да се работи всекидневно в труднопредвидими условия.

“Кметът няма почивен ден, трябва да реагира адекватно по много теми, които често се сменят в движение”, сподели градоначалникът.
На въпросите как се отразява това напрежение и какво го мотивира, д-р Коев отговори: “Важното е, че не се срамувам от нищо, направено от мен и екипа ми, като дисциплиниран и отговорен човек, искам да изпълня ангажиментите, които съм поел пред обществото, мотивира ме добре свършената работа, а цената можете да видите, поглеждайки побелелите ми коси”, каза той с усмивка.
Тъй като инициативата преминава под мотото: “Силата на един отбор”, д-р Коев сподели, че без добър екип, никой управленец не стига далече, и благодари на хората, които работят в общинската администрация.
Ученичките се срещнаха и с гл. секретар на общината Тодор Янков, който ги запозна с естеството на своята работа и механизма, по който се работи в различните звена на администрацията.
Пресцентър община Велинград 10-05-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *