ММА бойци и зонтианки заедно срещу насилието

 ММА бойци и зонтианки заедно срещу насилието

На 10 декември от 11 часа звездни гладиатори, известни актьори и популярни личности ще се качат в оцветения в оранжево ретро трамвай на София в подкрепа на кампанията „Зонта казва НЕ на насилието“. Столичани и гостите на града също могат да се присъединят към акцията на дамите от Зонта клуб „Света София“, като се качат и повозят безплатно на някоя от спирките между площад „Възраждане“ и НДК.

По този атрактивен начин решихме още веднъж да акцентираме върху нашата кауза – нулева толерантност към насилието над жени и момичета, заяви Виктория Стоянова, президент на дамския клуб. Щастлива съм, че на нашата покана откликнаха ММА бойците от клуб MY-CombatSambo. Като истински мъже и кавалери, те подкрепят нашата кампания и дават пример за това, че агресията и използването на сила са допустими, само когато са в полза на спортни постижения, допълни Виктория Стоянова.

В инициативата участие ще вземат две от големите имена в българските бойни спортове – братята близнаци Румен и Росен Димитрови. Румен Димитров е световен и европейски шампион по бойно самбо. Росен Димитров е трикратен световен шампион по бойно самбо. С брат си Румен са основатели на веригата TWINS MMA. В момента Росен е треньор на националния отбор по бойно самбо. Оранжева фанелка с надпис „Зонта казва НЕ на насилието“ ще облекат и ММА бойците д-р Вълчин Гаров, началник на болница „Доверие“, и Марко Косев, български самбист и боец. Косев е носител на световна титла по бойно самбо в категория до 57 кг общо 5 пъти – през 2009 г. в Гърция, 2010 г. в Узбекистан, 2011 г. в Литва, през 2013 г. в Русия и през 2015 г. в Мароко. С петата си титла надминава по успехи легендата в този спорт – Фьодор Емелианенко, който има общо 4 титли.

Нежна подкрепа за инициативата ще дадат звездната астроложка Алена и чаровната актриса и Мис България 2004 Яна Маринова. Яна направи незабравими роли в любими филми на много българи – „Хотел България“ и „Стъклен дом“. Тя демонстрира силен характер и спортен хъс и с изявите си в тв форматите „И аз го мога“ и „Сървайвър“, с което стана пример за подражание на много дами.

Със символичната обиколка на оранжевия ретро трамвай из улиците на София Зонта клуб „Света София“ закрива световната шестнадесетдневка за борба с насилието срещу жени и момичета. Кампанията стартира на 25 ноември със светването на НДК в оранжев цвят – цвета на борбата срещу насилието. С този акт за първи път столицата стана част от световната кампания на ООН „Да оцветим света в оранжево“.

Маршрутът на ретро трамвая е: тръгване в 11 ч. от пл. „Възраждане“, ще спира на редовните спирки – пл. „Македония“-ул. „Алабин“, бул. „Граф Игнатиев“, пл. „Журналист“, бул. „Граф Игнатиев“, ул. „Алабин“, бул. „Христо Ботев“, „Петте кьошета“, НДК, „Базар Иван Вазов“, НДК.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *