Множество мрежи са иззети при язовир БАТАК

 Множество мрежи са иззети при язовир БАТАК

Exif_JPEG_420

Множество мрежи и солидно количество езерни раци са установени при проверки на инспектори от ИАРА-Пазарджик и полицейски служители от участъка в гр.Батак. Действията на служителите са реализирани с непосредственото съдействие на областния управител на пазарджишка област г-н Трендафил Величков. На 26 и 27 април след подадени сигнали от любители рибари са извършени проверки в района на язовир Батак. Екипи на ИАРА в Пазарджик и полицейския участък в Батак са открили две бракониерски гумени лодки, няколко десетки различни по вид и големина мрежести уреда с различен диаметър, както и 600 броя езерни раци. В района на водоема е установен мъж с джип, който е извършвал незаконен улов на раци с помощта на 14 броя даули. Уловените животни са върнати живи обратно в язовира, а на мъжа са съставени два акта по Закона за рибарството и аквакултурите.

Припомняме, че съвместните акции между институциите и гражданските организации срещу незаконния улов на риба се провеждат масирано на територията на цялата област в рамките на забраната за риболов от 15 април до 15 юни. Инициативата е на областния управител Трендафил Величков и е подкрепена с решение на Регионалния консултативен съвет по охрана на горите, дивеча и рибата от 14 април 2016г.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

brakonieri Batak 2

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

1 Comment

  • kakvo ste xvanali nanqkoi krastavicata fsqka vesher se puskat mreji xfachtat po ton riba varchetesi rabotata anepuskaite nqkvi izmisleni snimki sas dauli

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *