МО направило скандална замяна и във Велинград

След продължаващи повече от 4 месеца проверки от Военна прокуратура – Пловдив съобщиха за скандални сделки, извършени от Министерството на отбраната в периода 2007-2009 г. Сред тях е и замяна на два магазина, собственост на военните, във Велинград (вероятно става въпрос за двата магазина във Военния блок на бул. “Съединение”, срещу детската градина).
През 2008 г. те са били заменени за два порутени апартамента в ромската махала в Плевен. Вместо за 100 000 лева, каквато е реалната цена на всеки от магазините, сделката е подписана за 10 000 лева – тоест за 10 пъти по-малка сума.
Договорът за замяната на магазините във Велинград за апартаменти в Плевен е сключен в Министерството на отбраната, съобщи Дарик радио (до април 2008 г. министър на военното ведомство е Веселин Близнаков, а след това Николай Цонев – и двамата от квотата на НДСВ в тройната коалиция).
Военна прокуратура – Пловдив проверява над 500 сделки с военни имоти, а подробности по скандалните замени се очаква да излязат, след като данните от проверките отидат в съда.
Темпо