XXV юбилеен национален фолклорен фестивал „Костандово-2022“ (21-22 май)

 XXV юбилеен национален фолклорен фестивал „Костандово-2022“ (21-22 май)
XXV юбилеен национален фолклорен фестивал „Костандово-2022“   20, 21,22 май 2022 г. (петък, събота, неделя)

Имаме удоволствието да Ви поканим, на ХХV-тия НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ “КОСТАНДОВО – 2022 “, който ще се проведе на 21 – 22 май в гр. Костандово, общ. Ракитово.

Организатор на фестивала е Читалище “Просвета-1919” гр. Костандово със съдействието на Министерство на Културата, Община Ракитово и Кметство – гр.Костандово.

Фестивалът се журира от компетентно жури: Галя Асенова НТ „СКАТ“, Иванка Паунова – диригент на ансамбъл „Пазарджик“, Николай Чапански – радио „Пловдив“ и Никола Янев-Чоли – музикален педагог от гр. Ракитово

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира изворния, автентичен фолклор на България, да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и по този начин да съхраним и предадем живото духовно културно наследство на българина, участващо в изграждането на идентичността ни.

Каним за участие Читалищни колективи за изворен фолклор от цялата страна.Вярваме, че ще се отзовете на любезната ни покана, като съдействате за представянето на Ваши колективи да покажат пъстрата фолклорна палитра на българската съкровищница.

Председател НЧ ”Просвета-1919” гр. Костандово: Никола Бързаков

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *