На 14 май Велинград отново става част от Световния ден на предизвикателството

 На 14 май Велинград отново става част от Световния ден на предизвикателството
На 14 май Велинград отново става част от Световния ден на предизвикателството
Българска федерация спорт за всички организира за 29-ти път Национална спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2022“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Община Велинград за поредна година подкрепя кампанията, която има за цел популяризиране на системните занимания с физически упражнения и спорт, както и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Ще направим отново един прекрасен и незабравим спортен ден за гостите и жителите на Велинград, в който е важно участието, а не победата.
Заповядайте на 14 май /събота/ от 11:00 часа на площад „Н. Гяуров”. С много игри, забавления и награди за всички възрасти в Деня на предизвикателството ще дадем началото и на третата „Седмица на спорта и предизвикателството във Велинград“.Пресцентър община Велинград 12-05-2022

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *