Отказаха спасителния кредит на ВиК във Велинград

 Отказаха спасителния кредит на ВиК във Велинград

Опозицията във Велинград бламира спасителния кредит от 300 000 лв. за водното дружество в курорта. От БСП се обявиха „против“ с мотива, че това е предпоследното заседание на местния парламент. Според социалистите настоящите съветници не би трябвало да поемат нови задължения. Управляващи пък определиха искания заем като единствената възможност за съществуването на водното дружество в града.

На критичния минимум се проведе извънредното заседание на местния парламент във Велинград. Едва 15 от общинските съветници се включиха в него. Обект на дискусия стана искане на ръководството на ВКТВ за поемането на задължение в размер на 300 000 лева. С тях се предлага погасяването на част от задълженията, натрупани към Басейнова дирекция – Пловдив, които към днешна дата възлизат на 451 754 лева. Очаквано темата разпали политически страсти.

Не закъсня и отговорът от страна на ръководството на ВКТВ. Оттам уточниха, че с кредита искат да разплатят оставащи 50 000 лв. по предходен заем и с оставащите 250 000 лв. да бъдат заплатени част от задълженията за вода.

Въпреки мрачно очертаното бъдеще, искането не получи подкрепата на мнозинството съветници. Каква ще бъде съдбата на водното дружество и дали ще се стигне до запор на сметките и на ВиК предстои да разберем.

telemedia.bg

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *