Отмениха здравните паспорти в няколко френски департамента

 Отмениха здравните паспорти в няколко френски департамента

Отмениха здравните паспорти в няколко френски департамента

В четири департамента на Франция – Ивлин, О дьо Сен, Есон и О Рен, съдът отмени разпорежданията на властите за посещение на търговски центрове с площ над 20 000 кв. метра единствено срещу представяне на здравни пропуски.

Във всички съдебни решения в посочените департаменти се казва, че наложените ограничения, изискващи представяне на здравни пропуски за влизането в големи търговски обекти, лишават клиентите от достъп до стоки и услуги от първа необходимост, съобщиха френски медии.

Не така обаче мисли административният съд в Париж, където днес такава жалба бе отхвърлена. Въпреки това адвокатът на жалбоподателя обяви, че ще обжалва пред по-висша инстанция. По думите му наложилата се ситуация създава неравенство между жителите на различните департаменти във Франция – на едни места здравните пропуски са вече отменени докато на други продължават да се изискват, информира Le Parisien.

Обжалванията срещу мерките във Франция в последните дни са се увеличили, както от страна на адвокати, така и от обикновени граждани и рентиери до степен, че професионалистите „не могат да смогнат“, според изявление на Гонтран Тюринг, генерален делегат на Националния съвет на търговските центрове, пред Франс прес. Същевременно от търговските центрове се оплакват, че продажбите са спаднали чувствително след въвеждането на мярката.

Източник: Actualno.com

01-09-2021

Снимка: Unplash

 

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *