Повече от 20 търговски обекта във Велинград са запечатани от НАП

 Повече от 20 търговски обекта във Велинград са запечатани от НАП

Причината e липса на подадени отчети

Повече от 20 търговски обекта във Велинград са запечатани от Националната агенция по приходите. Причината e липса на подадени отчети в НАП.

Според търговците обаче проблемът не е при тях, а в сървърите на приходната aгенция.

Вече седмица експертите на НАП запечатват търговски обекти във Велинград поради липсата на подадени отчети от фискалните устройства. Оказва се такива не били подавани повече от 10 месеца. Търговците обаче твърдят, че не знаели за проблема и касовите им апарати не сигнализирали за такъв.

„Всяка вечер при пускането на отчетите от фискалното устройство то изписва успешна мобилна връзка. Всички отчети, които съм ги пускал са залепени в касовата книга и това бе установено при проверката – както месечните, така и годишния отчет. Въпреки това на 24-и ми беше съставен акт за нарушение“, сподели търговецът Ангел Петков.

В подобна ситуация се оказва и Татяна Кошаджийска, която има магазин за дрехи в центъра на курорта. С казуса се ангажира лично кметът на Велинград, който организира среща с ръководството на териториалната дирекция на НАП в Пловдив.
„Трябва по най-бързия начин да се установи къде е проблема, защото има страшно много търговци, които са запечатани на това основание и 14 дни не могат да работят“, заяви Костадин Коев.

На срещата обаче не стана ясно кой е виновен за ситуацията. Ако се докаже, че проблемът е в сървъра на НАП, всички затворени обекти могат да търсят и компенсации от приходната агенция. Юристи обаче съветват търговците да не предприемат такива действия.

Ако проблемите продължат, търговците от Велинград ще се обърнат към ръководството на приходната агенция.

bgonair.bg/

Екип vip-velingrad.com

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *