Посланикът на Република Корея посети Велинград

 Посланикът на Република Корея посети Велинград

С народни песни, питка, хляб и сол бе посрещнат Негово превъзходителство Шин Бунам – посланик на Република Корея в България. Кметът д-р Костадин Коев заедно с Председателя на Общинския съвет и своите заместници радушно приеха високия гост. Срещата бе по инициатива на г-н Цветан Симеонов – Председател на Българската търговско-промишлена палата. Н. Пр. Посланик Шин Бунам е за първи път във Велинград и не скри очарованието си от красивата природа, минералните извори и забележителностите му.

На срещата присъстваха представители на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, които споделиха своята визия за развитието на туристическа дестинация Велинград, както и идеи за партньорство и подкрепа от страна на Н. Пр. Посланик Шин Бунам. Кметът д-р Коев помоли за съдействие, относно идеята да бъде поканен Дипломатическият корпус за отбелязването на 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от създаването на Велинград, както и по повод преговорите, които води с фирмата „Хюндай” за изграждане на лед осветление на града. Негово превъзходителство изрази готовността си да подкрепя усилията на Кмета и бизнеса за развитието и просперитета на Общината и да съдейства за различни проекти и идеи.

На срещата присъства и г-н Асен Иванов – единствения хмелопроизводител в България, който има изградени и работещи партньорски взаимоотношения с Корея в областта на земеделието. Д-р Коев каза, че в лицето на г-н Иванов вече имаме изграден „мост” и вярва, че с тази среща се поставя началото на един активен и ползотворен диалог и сътрудничество.

Н. Пр. Посланик Шин Бунам от своя страна, пожела много скоро Велинград да стане Европейска и Световна СПА – столица.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *