Пресконференция по проект за предучилищното образование в ДГ „Еделвайс” – Велинград

 Пресконференция по проект за предучилищното образование в ДГ „Еделвайс” – Велинград
Заключителна пресконференция по проект „Създаване на концепция за класната стая на STE(A)M в предучилищното образование” в ДГ „Еделвайс” Велинград.
Проведена е заключителна пресконференция по проект „Създаване на концепция за класната стая на STE(A)M в предучилищното образование” в ДГ „Еделвайс”, реализиран с финансовата подкрепа по Програма “Еразъм +”, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, Сектор Училищно образование.
Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, кметът на град Лудбрег-Хърватия Дъбравко Билич, Мариана Зинкова- началник на отдел „ХСД“ към община Велинград, македонските партньори по проекта, както и директорът Величка Манева и екипа на ДГ „Еделвайс”.
Г-жа Томова пожела на всички партньори да не спират да търсят и прилагат най-добрите методи и иновативни практики в образованието.
Представени бяха резултататие от проекта и постиженията от реализираните дейности. Концепцията на STE(A)M kids класна стая в детските градини е образователен подход, който използва науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката като точки за достъп за насочване на децата към диалог и креативно мислене, подходящи за възрастта на децата в детските градини. В дейностите са включени подобряване на уменията им, чрез алтернативни форми на преподаване, особено насърчаване на ученето, чрез опит и работа в екип.
На събитието бяха наградени и най-успешно справящите се в иновативните практики деца от детската градина. Учителите вярват и опита им показва, че като се работи в правилната посока, още когато децата са малки, те ще придобият интерес към науката и изследванията, който ще продължи през целия им живот.
Пресцентър община Велинград (12-07-2022)

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *