ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ ДАВА ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ

 ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ ДАВА ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ

Програмата „Еразъм+“ помага за повишаване на качеството на българското образование чрез обмен на добри практики и дава възможност за постоянна квалификация на българските учители, за да преподават интересно и да увличат учениците.

Това заяви днес зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов преди тържественото награждаване на 42 организации, реализирали проекти по „Еразъм+“ през 2015 г. В конференцията, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, участваха над 200 представители от различни институции и организации, работещи в сферата на образованието и младежта.

Диян Стаматов посочи, че е изключително полезно да се работи по проекти, чрез които с европейски средства се насърчава мобилността на ученици от професионални гимназии, студенти, възрастни обучаеми, млади хора и доброволци и университетски преподаватели, учители, обучители, младежки работници и хора, работещи в организации от областта на образованието, обучението и младежта. Това е невероятен шанс за развитие. И още нещо много важно дават тези проекти – създават приятелства, изграждат лидери, участниците в тях се чувстват част от екип. Удоволствие е да срещаш хора с амбиция да знаят повече, за да дават повече на другите, заяви Стаматов.

Изпълнителният директор на ЦРЧР г-жа Татяна Калканова съобщи, че в проектите са вложени 3 832 221 евро. Средствата по програмата непрекъснато се увеличават и се стремим да привличаме още участници в нея, подчерта тя.

Като част от форума се проведе изложение „И аз умея“, което представя различни работни и творчески ателиета.

Пресцентър на МОН

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *