Първа стъпка в оздравителният финансов план

 Първа стъпка в оздравителният финансов план

Като част от оздравителната програма на Община Велинград, на извънредно заседание, което се проведе на 08 февруари от 10:00 часа в голяма заседателна зала на Община Велинград бе приет следния проект – Искане до министъра на финансите за финансово подпомагане на Община Велинград под формата на безлихвен заем от централния бюджет на Република България, за сметка на изравнителната субсидия за второто полугодие на 2016г.

Предложението бе внесено в Общински съвет Велинград от кмета на града д-р Костадин Коев и е първото от решенията, относно справяне с тежкото финансово състояние на Община Велинград, което не позволява адекватното обслужване на текущите и дългосрочните задължения, както и наложеният запор на банкова сметка на Общината. Чрез отпускането на безлихвен заем от Министерството на финансите – Община Велинград се надява, че ще облекчи обслужването поне на текущите задължения в краткосрочен план.

Общинските съветници гласуваха с 26 гласа „ЗА“ предложената точка от дневния ред. Позицията на кмета, че средствата ще бъдат достатъчни, за да се покрият разходите на първо време и да не пострадат най вече детските градини.“Знам,че решенията които ще предложим ще са тежки и непопулярни, но това е наследството, което сме получили от г-н Лебанов и неговият екип. А, ние сме отговорни хора и няма да оставим града и общината да трупат нови задължения и да имаме негативен имидж във финансовите и инвеститорски среди“-сподели още г-н Коев.

Градоначалникът увери всички граждани на Община Велинград, че неговия екип разработва цялостна оздравителна финансова рамка през настоящият мандат, за да успее да изчисти значителна част от дълговете и да подобри като цяло финсовата дисциплина в публичните дейности, финансирани от общината.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *