Служителите на структурните звена от ОДМВР-Пазарджик са ангажирани активно с осъществяване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция

 Служителите на структурните звена от ОДМВР-Пазарджик са ангажирани активно с осъществяване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция

Ежедневно на база на получена информация се извършват проверки за спазване на установената карантина на лица прибрали се или прибиращи се от рискови държави. При необходимост се оказва пълно съдействие на здравните власти в лицето на РЗИ и лечебните заведения в областта, а за установени нарушения се уведомява и прокуратурата На входно-изходните артерии на гр.Пазарджик са разположени  8 КПП, на които са извършват проверки на влизащите и излизащите от областния град. Тъй като работата на екипите е денонощна, изключително натоварена и при променящи се метеорологични условия в помощ на полицаите от Районно управление-Пазарджик се изпращат регулярно техни колеги от ОДМВР и съседните районни управления.

Както вчера следобед стана ясно се променя формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в точка 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство с издадените от работодателите до този момент служебни бележки или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

 

Попълнените нови образци декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

 

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини /извън това да отидат по работните си места/, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

 

С приоритет се пропускат автомобили на здравни и лечебни заведения, специализирани автомобили на пожарната, „Спешна помощ” и други държавни органи, аварийни екипи от енергоснабдяване и ВиК дружества.

Всички служители на Министерството на вътрешните работи работещи в областта създават важността от това работещите граждани да се придвижат навреме до работните си места, за да може така важната за всички ни икономическа дейност да не спира. Благодарим ви за проявеното разбиране и доброто отношение към полицейските органи по време на проверките.

Ако не се налага да пътувате си стойте в къщи и се пазете !!!    

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *