Трети Кулинарен Фест Велинград 2019

 Трети Кулинарен Фест Велинград 2019

На 8-ми юни /събота/ от 11.00 до 18.00 ч.,  на площад „Николай Гяуров“ за трети път ще се проведе Кулинарен Фест Велинград 2019. Събитието ще открие кмета на община Велинград  д-р Костадин Коев.

И тази година фестивалът ще  бъде изпълнен със страхотни презентации, кулинарни изживявания, а състезанието ще определи новият най-добър готвач на Велинград.

Зрителите ще могат да се срещнат  с най-добрите готвачи от „Българска Асоциация на професионалните готвачи”, а домакин на фестивала ще бъде „Chef’s CLUB Velingrad“.

За първи път ще може да видите, опитате и получите отговорите на всички въпроси, които ви интересуват за молекулярната кухня.

По време на фестивала ще може да опитате  хрупкави скариди с пяна от босилек и лайм , еспума от кокос с гел от бъз и хайвер от череши, чипс от тапиока с лио цвекло, течна сфера от сирена и лимонада от лиофилизирани плодове с бъбълс от мента.

Забавни игри, викторини, състезания за най-бързо изпиване на чаша бира, за обръщане на палачинка и за носене на яйце в лъжица, кулинарни презентации са само част от богата програма на Кулинарен Фест Велинград 2019.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *